Вие сте герои в собствената ви история

Старейшина Дитер Ф. Ухтдорф

Старейшина Дитер Ф. Ухтдорф знае какво означава да се преодоляват трудности. Когато е бил дете, мечтата му да стане пилот, изглеждала невъзможно далечна. Роден е в бедно семейство. Бежанец е през Втората световна война, а после и няколко години след войната. По-нататък, вместо да си играе с приятелите си, той работи, за да подкрепя пераческия бизнес на семейството си.


Като съчетава вяра в Бог с усърдна работа, той постоянства и в крайна сметка през 80-те години на 20-и век става старши вице президент за полетите на авиокомпанията Луфтханза.


Като споменава няколко забележителни герои от добре известни приключенски истории - „Властелинът на пръстените“, „Междузвездни войни“, „Ан от фермата Грийн Гейбълс“, „Хари Потър“ – апостолът споделя, че хората могат да постигат велики неща. Те действително са героите в собствените си житейски истории.


„Понякога може да чувствате, че сте сами, но не сте – казва старейшина Ухтдорф. – Вие сте Божии чеда. Той е вашият Небесен Отец. Той ви обича и е само на една молитва разстояние. Имате Исус Христос, а последиците от Неговото Единение и жертва са винаги на ваше разположение, за да бъдат премахнати болката и самотата от грешките. Имате загрижени епископи и други църковни ръководители, както и вашето семейство в клона, които винаги ще ви насочват и ще ви помагат“.