Завети и обреди - 4 Юли

Завети и обреди - 4 Юли

Завети и обреди

Химн: «Учи ме да ходя в светлина». #189

Разбъркайте буквите на думата завет. Напишете буквите на лист хартия, който е достатъчно голям, за да бъде показан на цялото ви семейство. Помолете членовете на семейството ви да използват буквите, за да образуват дума. Ако се нуждаят от помощ, помолете ги да прочетат Учение и Завети 35:24.
Какво е завет? (Свещено обещание пред Бог.) Ние влизаме в завети чрез свещенически обреди. Основният завет е кръщението. Други свещени обреди се извършват в храмовете.
Какви са Божиите обещания, ако ние спазваме нашите завети? Поставете следните етикети на четири съда (чаши, буркани или тенджери): „кръщение”, „причастие”, „храм” и „селестиално царство”. Поставете съдовете в една линия, като сложите „кръщение” най-близо, „селестиалното царство” най-далече. Помолете членовете на семейството ви да се редуват да хвърлят монета в съдовете, като започват с „кръщение” и приключат със „селестиалното царство”. Играйте, докато всички не стигнат до „селестиалното царство”. Обяснете, че ние напредваме, когато сключваме и спазваме завети.Почерпка:
Хапки от шоколад,
банан и Нутела

Нарежете няколко
банана на филийки.
Поставете върху
парченце банан
малко количество
фъстъчено масло
или Нутела. Отгоре
сложете още едно
парченце банан.
Поръсете с разтопен
шоколад. Оставете
да се охлади.