Програмата BYU-Pathway Worldwide предоставя лесен достъп до разчитане на собствените сили и образование в Източна Европа

BYU-Pathway

Много членове на Църквата в област Източна Европа не са завършили висше образование. Защо? Защото струва скъпо, липсва им увереност или нямат достъп до качествено висше образование. С програмата BYU-Pathway Worldwide всеки може да получи достъп до висше образование – направо от собствения си дом.

Президент Нелсън отбелязва, че BYU-Pathway „внася иновативен подход в образованието – уникален за Образователната система на Църквата и за света“1. Мисията на програмата BYU-Pathway е да изгражда последователите на Исус Христос чрез разчитане на собствените сили и укрепване решимостта на студентите да напредват по заветната пътека. За хора от всички възрасти ще бъде осигурено и участие в часовете на Института по религия в Семинара и института.

Говорейки пред студенти от 150 страни по целия свят, които срещат редица трудности по време на пандемията, президент Балард увери своите слушатели, че решението им да получат образование „е много важно“.

„Сега вие инвестирате за вечността, която предстои. Насърчавам ви да завършите образователното пътешествие, което сте започнали – без значение от трудностите“2.

Какво предлага програмата BYU-Pathway?

BYU-Pathway Worldwide предоставя лесен достъп за придобиване на духовно ориентирано висше образование, изцяло онлайн, на достъпна цена. Могат да кандидатстват всички членове и приятели на Църквата.

 

Студентите започват с PathwayConnect – едногодишна онлайн програма с намалени разходи, която ги подготвя да започнат една от повече от 40 програми за получаване на сертификати и степени чрез BYU-Idaho и Ensign College – предлагани изцяло онлайн3.

 

Освен това, всички бивши мисионери, които са служили през последните пет години, получават автоматично 25% отстъпка за обучението си по време на PathwayConnect. Това включва мисионери, които може би наскоро са се завърнали у дома по-рано, поради пандемията COVID-19. Допълнителни стипендии за всички членове също могат да бъдат налични във вашата страна.

Тъй като програмите на BYU-Pathway са изцяло онлайн, цялото обучение се извършва без да е необходимо да идвате в университетски кампус. Чрез виртуални събирания в PathwayConnect, студенти от почти всяка точка на света могат да участват в програмата BYU-Pathway. Можете да се запишете по всяко време за предстоящия семестър. Посетете byupathway.org за повече информация и започнете вашето обучение още днес.

Джанис Блумс: „От години се надявах да се появят възможности да продължа обучението си и да получа висше образование, но не очаквах, че те ще дойдат от Църквата. Не ми отне много време да реша да се запиша, когато програмата BYU-Pathway беше представена. BYU-Pathway осигури точно това, от което имах нужда на този етап от живота си – едно начало, което ми отвори вратите към нещо ново и дълго желано. Въпреки че е трудно да се съчетава обучението с работата и семейството, програмата BYU-Pathway си заслужава“.


 

Владислав Горностаев: „Използвам всеки ден знанията, които получих. Много ми хареса това, че всеки предмет, който изучаваме, се основава на вечните евангелски принципи. … Решението ми да се обучавам в програмата (BYU Pathway) благослови живота ми, а знанията, които придобих, продължават да благославят мен и моето семейство“.

 


 

(1) ПРЕЗИДЕНТ РЪСЕЛ М. НЕЛСЪН, „Inaugural Remarks“, BYU-Pathway Worldwide Inauguration, 16 ноем., 2017 г.

(2) Президент М. Ръсел Балард говори пред студенти от програмата BYU-Pathway Worldwide по време на излъчване на духовно послание във вторник, 9 февруари 2021 г.

(3) В програмите BYU-Pathway се преподава само на английски език. Хора, които не владеят английски език, могат да обмислят да се запишат в EnglishConnect – програма, която Църквата предлага, за да помага на хората да развиват умения по английски в среда на приятелство и вяра, която подготвя студентите за академично обучение – програмата PathwayConnect.