Президент Ръсел М. Нелсън насърчава да сме предпазливи, докато Църквата гледа напред насред пандемията от COVID-19

Скъпи мои приятели и съмишленици, през тези месеци на пандемията от COVID-19, докато светът се бори с безпрецедентни трудности, се удивлявах на безбройните примери за вяра, смелост и Христова любов, които видях. Благодаря ви, за това, че си служите един на друг и се обичате, както би искал Спасителят.

Благодарни сме за полезните насоки, които ни предоставиха правителствените, здравните и гражданските ръководители, за да сме в безопасност. Ще продължим да се молим и да бъдем предпазливи. Вашата безопасност и благополучие винаги ще бъдат наш приоритет.

Докато предпазливо продължаваме напред към по-нормален начин на живот, църковните ръководители ще продължат да следят информацията и да преценят кога ще можем отново да се събираме в сградите ни за събрания и в храмовете на различните места. Знаем, че обредите на светия храм трябва да бъдат извършвани. Те са с вечна значимост.

Ясно ще съобщаваме стъпка по стъпка кога и къде ще могат да започнат такива събирания, както и други дейности на Църквата. В момента се извършват промени при мисионерската служба.

Междувременно се радваме на мира, който идва от Господ Исус Христос. Този мир ще продължава да ни изпълва с надежда и радост. Нашият Небесен Отец и Неговият Възлюбен Син ни обичат, знаят за нас и ще благославят всеки от нас.

Обичам ви, скъпи братя и сестри, и ви уверявам, че занапред предстоят прекрасни дни. Нашето решение да следваме Господ е вечно!