Публикация от президент Нелсън

Послание от президент Нелсън

Мои скъпи братя, сестри и приятели, знам, че в момента сте сериозно разтревожени от притеснения за вашето здраве, това на вашите семейства, икономиката и работните ви места. Пандемията от COVID-19 продължава да оказва влияние на живота на хората и да пречи на нормалното осъществяване на дейностите. Това е в допълнение към други трудности, които несъмнено имате. Скорошните земетресения в Солт Лейк Сити са само един пример за допълнителни причини за стрес, които засилват нашите тревоги.

Тези изпитания карат много хора да се чувстват така, сякаш земята под краката им се разклаща. Те се чудят на какво наистина могат да разчитат в тези смутни времена.

Това ми напомня за разговор, който проведох неотдавна с мой скъп приятел. Този човек, когото познавам от години, заемаше високопоставена позиция в управлението на друга страна. Когато последно го посетих, бях изненадан да видя, че бе доведен на срещата ни с инвалидна количка.

Тогава този немощен приятел проговори. Той каза: „От дълго време съм много болен. През повечето дни просто си лежа в леглото, гледам тавана и копнея да знам какво е истина“.

През времена на изпитания много малко неща са така успокояващи и утешаващи като истината. Апостол Павел вижда нашите дни и пророкува, че ще дойде време на изпитания. Той добавя, че ще има МНОГО, които все се учат, а никога не могат да достигнат до познание за истината.

Истината е, че сред печалния мрак на един тревожен свят светлината на Исус Христос свети още по-ярко. Ако Го търсим и се учим как да Го чуваме, Той може да говори истини на сърцата и умовете ни.

Във връзка с това, очакваме с нетърпение предстоящата обща конференция на Църквата на Исус Христос на светиите от последните дни, която ще се проведе на 4–5 април и по време на която ще чуем от ръководители на Църквата за славното Възстановяване на Евангелието на Исус Христос и как това Евангелие носи мир в живота ни.

Тъй като сега не могат да се събират големи групи хора, тази конференция ще бъде по-различна. Но както винаги, ще бъдат преподавани истините, че Исус Христос е нашият Спасител и Изкупител и че Неговото Евангелие е било възстановено на земята.

Без значение какви са традициите на вашата вяра, отправям сърдечна покана към всички да се присъедините към нас чрез технологиите и да намерите радост в носещата утеха сила на възстановените истини. Обичам ви. Моля се за вас. И ви уверявам, че Господ бди над нас през тези тревожни времена.