Как следвам повелението #НегоСлушай

президент Далин Х. Оукс

Когато получите впечатление, действайте според него, независимо колко е необичайно или колко неспособни може да се чувствате.

 

Преди 50 години служих като съветник в президентството на кол Чикаго Юг.

 

Бях получил покана да говоря в събранието за причастие в една от най-отдалечените на запад единици, близо до Аурора, Илинойс. Беше на около един час път с кола от дома ми.

 

При получаването на покана да говоря обикновено получавах впечатления за темата.

 

Но в случая с поканата да говоря в Аурора не бях получил впечатление.

 

От момента на тръгване размишлявах, докато шофирах: „За какво да говоря?“.

 

Чак към половината път до Аурора получих впечатление. И последвах впечатлението да говоря за това, на което бях свидетел в наказателния съд на Чикаго.

 

Разказах за едни младежи, които бяха подведени под отговорност за различни кражби, включително в магазини, и говорих колко сериозно е този вид престъпление и колко ефективна е била охраната в магазина, заедно с полицията, при залавянето на младите нарушители и какво се е случило с тях, когато се е доказала вината им.

 

Когато приключих с речта, при мен дойде една майка и със сълзи на очи ми благодари. Каза ми как малкият ѝ син се е забъркал в кражби в магазини.

 

Тази майка каза: „Когато научих, че ще говорите тази вечер, и каква е професията ви, молих се на Господ да кажете нещо, което да помогне на нашия син. И вие направихте това – каза тя. – Той ви слушаше по начин, по който нас никога не е слушал, и ви благодаря, че сте чули Духа Господен и сте Го последвали“.

 

Когато получите впечатление, действайте според него, независимо колко е необичайно или колко неспособни може да се чувствате. Действайте според него. Има причина. Може да не знаете каква е тя, но вие и други хора ще бъдете благославяни, ако слушате Него.