Истинската сила на храмовата работа

Старейшина Дейл Г. Ренлънд

Старейшина Рендълнд наскоро публикува ново видео

 

Ситуацията около COVID-19 доведе до затварянето на храмовете. Като един добър гражданин на света, Църквата се опитва да предотврати разпространението на вируса. В резултат на това, броят на хората, които могат да получават обреди и извършват такива като заместници в храма, беше значително повлиян.

Фактът, че не можем да посещаваме храма, не променя влиянието, което храмът може да оказва върху нас в живота ни. Встъпили сме в завет, участвайки в свещени обреди. Получаването на силата на божествеността в живота ни зависи от това дали ще спазваме тези завети, независимо от това дали физически можем да посещаваме храма или не.

Дори по време на ограниченията, налoжени поради COVID-19, загрижеността, която Спасителят ни показва по отношение на премислянето на това как храмовете повторно ще отворят врати, къде могат да бъдат отворени и какво трябва да се случи, за да бъдат отворени, просто ме убеждава в това, че Той наистина ръководи.

Смятам, че като се върнем отново в храма, много от нас ще изпитват още по-силен духовен глад за преживяването. Съпругата ми и аз бяхме свидетели на това, когато група светии в Руанда нямаха възможността да взимат от причастието като клон в продължение на дълго време. Когато те най-накрая се събраха заедно, невероятно силното присъствие на Духа обзе цялата конгрегация и мен, правейки това едно от най-силните ми духовни преживявания по време на събрание за причастие в живота ми. Мисля, че ще имаме същия вид преживявания, когато храмовете повторно отворят врати и можем да ги посещаваме. Тогава отново ще изпитаме чувството да бъдем в осветения дом Господен и ще усетим това изумително чувство, породено от духовния глад да бъдем там.

 

 

Старейшина Ренлънд е член на Кворума на дванадесетте апостоли на Църквата на Исус Христос на светиите от последните дни. Последвайте го във Фейсбук тук:
https://www.facebook.com/DaleGRenlund/