Да избягваме богохулството - 25 Май

Да избягваме богохулството - 25 Май

Да избягваме богохулството

Химн: «Дай ми още святост». # 83

1. Прочетете Ефесяните 4:29. Обяснете, че това се отнася до неуважителната употреба на имената на Божеството или употребата на обидни или неприлични думи. Богохулството и псувните ни отделят от Небесния Отец, докато чистият и почтителен език ни доближава до Него.
2. Разкажете следната история: „(Президент Спенсър У. Кимбал) бил в пълна упойка и го оперирали, после го откарали с носилка до стаята му. Все още под въздействието на упойката, (той) усетил, че носилката му спряла до един асансьор и чул как санитарят, ядосан на нещо, сверни Господното име. В полу-съзнание, той го помолил, едва изговаряйки думите: „Моля, не казвайте това. Обичам Го повече от всичко на този свят. Моля”. Пълна тишина. Тогава санитарят тихо казал: „Не трябваше да казвам това. Съжалявам” (Едуард Л. Кимбал и Андрю Е. Кимбал-мл., Spencer W. Kimball,(1977), с. 264).
3. Насърчете семейството си винаги да използва добър език и да избягва ситуации, в които може да е изложен на псувни и/или богохулство. Когато обичаме Небесния Отец и Исус по начина, по който ги обичал президент Кимбал, няма да бъдем изкушени да използваме имената на Божеството по неуважителен начин.
4. Излезте навън и играйте на криеница за малко. Радвайте се да прекарате време заедно като семейство и се насладете на хубавото време.
Почерпка:
Блат за торта

2 ч. брашно
2 ч. захар
1 ч. маргарин
¼ ч. какао
1 ч. вода
½ ч. мътеница
1 ч. л. сода
2 яйца
1 ч. л. ванилия
Смесете продуктите.
Печете 20 минути в
предварително
загрята на 175C фурна.
Сервирайте със
заквасена сметана,
разбъркана със захар
и ванилия