5 съвета как да открием любовта през 2019 г.

Двойка държи пръчици с бенгалски огън

От Ейми Стивънс Сийл

Главен изпълнителен директор и основател на консултантска компания за запознанства и срещи

Авторката живее в щата Юта, САЩ.

 

 

Новата година настъпи, а с нея идва и нова надежда, която подбужда много от нас трескаво да си поставяме цели, като например как да открием любовта. През последните седем години имах големи успехи като сватовница и ето моите пет най-добри съвета за ефективно намиране на истинска, устойчива и изпълнена с любов връзка през новата година.

Предприемете действия. Много несемейни се отчайват от възможностите си за запознанства, и въпреки това изключват повечето реално изпълними начини за намиране на добри партньори, заявявайки, че не им допадат дейности за несемейни, районите за несемейни пълнолетни младежи не ги впечатляват особено, чувстват несигурност относно запознанствата онлайн и при мисълта да бъдат насърчавани от приятели и роднини. Така възможността за среща с някого бива оставена на случайността, съдбата или – както някои хора често, но неправилно предполагат – на божествената намеса. Точно както мисионерите не стоят у дома, за да чакат обърнати във вярата да идват при тях, Господ очаква от нас да изпълняваме нашия ангажимент за излизане на срещи и брак, дори ако този процес не винаги е лесен.

Бъдете честни със себе си. Много от несемейните имат списък с качества и черти, които търсят в един партньор, но не се съсредоточават върху развиването на тези качества в себе си. И макар, че би било хубаво да сме привлекателни за всички, реалността на този земен свят е, че физическото привличане е от значение за повечето хора, когато става въпрос за запознанства и брак. Предвид тази истина, е разумно чрез анализ и обратна връзка да разберете дали сте подходящ за типа човек, който се стремите да намерите. Ако не, склонни ли сте да направите промени или да промените очакванията си, за да намерите по-подходящ за вас партньор?

Разпознавайте Духа и противника. Като верен светия от последните дни, не бихте желали да нарушите завета за вечния брак, затова противникът се старае да всява страх, съмнение и объркване, за да възпрепятства успеха ви, свързан с вашите праведни желания. Когато тези мъгли от мрак се появят, разпознайте ги и знайте, че предстоят по-светли дни. Направете план как да се справите с трудностите и отново да си стъпите на краката си.

Често, неправилно приемаме отрицателните емоции като неувереност, неспокойствие или песимизъм за предупреждение от Духа да прекратим общуване или да не се срещаме с някого. Дори и да са възможни подобни случаи, най-често когато Духът ни говори, ние ще чувстваме мир в ума си.

Процесът за получаване на лично откровение включва, да проучим нещо в ума си, да вземем решение въз основа на наличната ни информация, а след това да попитаме Господ дали решението ни е правилно (вж. У. и З. 9:8). Чрез този процес можем да се учим да имаме доверие в Него и в себе си, като вземаме най-важните решения в нашия живот, включително вечния брак.

Бъдете уверени и искрени. Едно от най-желаните качества, както от мъжете, така и от жените, е увереността. За да бъдеш искрен са нужни увереност и смелост, а когато се разкриваме пред някого, на когото имаме доверие, това може да доведе до истинска връзка, което е значима част от романтичната химия. Всъщност, повечето хора споделят мнението, че независимо в каква степен са физически привлечени към някого първоначално, чувството или нараства, или намалява според нивото на емоционалната връзка в изграждащите се взаимоотношения.

За да постигнете едновременно връзка и искреност, важно е да се научите как да споделяте онова, което мислите, чувствате и от което се нуждаете по начин, съответстващ на етапа на връзката. Не става въпрос да споделяте всичките си тайни или да разкривате душата си на първата среща. Важното е да се научите на изкуството какво да споделяте, кога и с кого, за да създавате такива отношения, които ще задълбочат една връзка.

Дайте си време да се влюбите. Много мъже и жени очакват да почувстват невероятно привличане още на първата среща или дори преди да са излезли с някого. Много често мъжете и жените не се чувстват особено ентусиазирани на първата (или повече) срещи. Насърчавала съм много двойки да продължават да излизат на срещи, освен ако са сигурни, че не си подхождат. Много от същите тези двойки продължиха да се срещат, сключиха брак и имат чудесни отношения помежду си. Да се усети привличане веднага, често е нереалистично очакване. Истинската връзка и привличането се изграждат с течение на времето чрез усилия и жертви.

Затова, използвайте нов подход за излизане на срещи през 2019 г. и приложете тези съвети, за да откриете вашия вечен спътник. Така ще изпитвате радост и ще постигнете успех в излизането на срещи през 2019 г.!