Семействата могат да бъдат заедно във вечността

Идеи за урок за по-малки деца

Тема: Семействата могат да бъдат заедно във вечността

Химн: „Заедно семействата могат да са във вечността“ (Химни, №185)

Дейност

Подгответе голям плик, ваши семейни снимки или показващи семейства изрезки и снимка на храм.

Поставете снимките или изрезките в плика. Обяснете, че някой ден всички членове на семейството ще починат и няма да можем да живеем заедно като семейство, освен ако не сме запечатани един към друг. Разтърсете плика, обърнете го и оставете снимките да се разпилеят на пода.

Споделете с близките си, че Небесният Отец желае семействата да бъдат заедно и затова е осигурил специални сгради, наречени храмове, където семействата могат да бъдат запечатвани. Покажете снимката на храм. 

Поставете снимките на семейства обратно в плика и го запечатайте. Разтърсете плика, за да покажете, че никоя от снимките не пада. Обяснете, че когато семействата са запечатани в храма и спазват заповедите, Небесният Отец е обещал, че те могат да бъдат заедно завинаги.

Попитайте: 

⦁ Какво трябва да правим, за да получим благословията да останем запечатани като семейство? 

Посочете, че трябва не само да бъдем запечатани в храма, но също така трябва да спазваме заповедите и да действаме според обещанията, които сме дали на Небесния Отец. Тогава запечатването ще има сила над нас. Ние също така трябва да се опитваме да имаме добри взаимоотношения с членовете на семейството си.

Обяснете, че обредите за запечатване включват запечатване на съпруг и съпруга един към друг и запечатване на родители към деца. Когато родителите са запечатани в храма, децата, които те имат след това, са „родени в завета“ и са автоматично запечатани към родителите.

Раздайте на всяко дете лист хартия с опростена рисунка на храм или разпечатайте дадената по-долу:

Помолете децата да нарисуват членовете на семейството си, които се държат за ръце близо до храма.

Или можете да предложите на децата да оцветят следната рисунка:

Поставете картина на храм на видно място, за да ви напомня за любовта помежду ви и за обещанията, които Господ ви е дал.

Почерпка: Лимонови квадратчета

Смесете 2 ч.ч. брашно, 1 ч.ч. захар и 1 ч.ч. разтопено краве масло и разстелете сместа на дъното на намазнена тава с размер 22 х 33 см. Печете на 175°C в продължение на 15 минути. 

Разбийте на пяна 4 яйца. Смесете 2 ч.ч. захар, 2 ч.л. сода бикарбонат и ¼ ч.ч. брашно. Смесете тази смес с яйцата. Добавете ¾ ч.ч. лимонов сок. Изсипете върху изпечената кора и върнете във фурната. Печете в продължение на 30 минути. Поръсете отгоре с пудра захар. Оставете в хладилник в продължение на 1–2 часа, докато се охлади.