Да се учим да се справяме с несгодите

Химн: „Брой благословиите си“ (Химни, № 152)

Дейност

Видео: Men's Hearts Shall Fail 

Прочетете следния цитат: „Всички ние имаме различни преживявания в този живот. Някои са изпълнени с радост, а други с тъга и несигурност. . .  Евангелието на Исус Христос има божествената сила да ви издигне от онова, което понякога изглежда непоносим товар или слабост, до големи висини. . . . Евангелието на Исус Христос представлява радостна новина, блага вест и много повече“ (Дитер Ф. Ухтдорф, „Нямаме ли повод да се радваме?“ Лиахона, ноем. 2007 г., с. 18–19).

Обсъдете примери за трудности, които хората имат в живота.

Обяснете, че трудностите са част от плана на Нашия Отец за нас тук на земята. Ние сме тук, за да се учим да правим това, което Бог ни заповядва, дори и когато имаме трудности (вж. Авраам 3:25). Докато се борим с трудни проблеми, ние израстваме и развиваме качества, които не можем да придобием по никакъв друг начин. Когато търсим помощта Му, нашият Небесен Отец ще ни укрепва и ще ни прави способни да преодоляваме трудностите в живота ни.

Използвайте тази графика, за да обясните стъпките, които всеки може да предприеме, за да стигне от обезсърчение до щастие.

Почерпка: Бадемови снежни топки

½ ч.ч. бадеми 

на лентички

1 ч.ч. краве масло, 

разтопено

1 ч.л. ванилия

1 ч.ч. пудра захар

2½ ч.ч. брашно

¼ ч.л. сол

½ ч.ч. пудра захар

за овалване

Печете бадемите на 175°C в продължение на 3 минути, разбъркайте ги и печете още 3 минути. Оставете ги да се охладят. Нарежете бадемите и ги смесете с останалите съставки. Оформете тестото на малки топки, поставете ги върху хартия за печене на разстояние 5 см една от друга и печете на 160°C в продължение на 15 минути. Оваляйте в пудра захар.