„Запознайте се с мормоните“

„Запознайте се с мормоните“

Какво знаят обикновените хора за мормните? Почти нищо! Някои си припомнят мрачните истории на Конан Дойл, а някои са гледали нещо критично по телевизията. Много подигравателни споменавания на мормоните в американските филми, а даже и в анимацията. Известно е, че мормоните не пият алкохол, не пушат и не псуват. Но какво стои зад тези външни проявления на вярата им? Дойде време да се погледне на мормоните с широко отворени очи и да се разбере: „Опасни ли са те? Какво проповядват? Какво да се очаква от тях? Постъпките на вярващите най-добре говорят за тяхната религия.“

Филмът „Запознайте се с мормоните“, показващ „отвътре” тази църква, не просто показва интересни хора, наши съвременници, от различни части на света. Те имат различни интереси, условия на живот, различни изпитания и трудности, но и всеки от тях се стреми да живее съгласно Евангелието на Исус Христос всеки ден, с вяра във всяка стъпка, наричайки се светия от последните дни.

Историята на треньора на футболния отбор, момичето-кикбоксьор, танцуващия епископ и другите герои променят представата за мормоните и разрушават стереотипите.

Този филм стана сензация в много страни и с огромен успех беше по кината в САЩ, изпреварвайки много кинохитове по продаваемост на билети. Хората излизаха с въодушевление след прожекциите. „Прииска ми да стана по-добър“, „Невероятно е, че можеш да се запознаеш по-отблизо с хора с други религиозни убеждения“ - споделят те.

Песента „Славно е“,  в изпълнение на Дейвид Арчулета, звучаща във филма, се превърна в хит и до известна степен в химн на доброто и вярата в себе си.

Сега, когато филмът е дублиран на различни езици, с него предстои да се запознаят и жителите на Европа и Азия.

След няколко дни ще се състои премиерата в YouTube на известния сингъл „Славно е“. А в началото на ноември също там, в YouTube, за ограничен период от време ще излезе пълната версия на филма с професионален превод. Не пропускайте тази възможност да получите невероятен духовен опит и да споделите информация за Църквата и Евангелието с близките и приятелите си. „Запознайте се с мормоните“ съвсем скоро ще бъде на екраните на вашите компютри, таблети и смартфони! Следете обявленията ни на нашите страници във Facebook!