Църквата стартира Коледна инициатива 'Роди се Спасител' (A Savior Is Born)

Църквата стартира Коледна инициатива 'Роди се Спасител' (A Savior Is Born)

Видео клип и интернет съдържание са създадени, за да бъдат споделяни с милиони хора

Коледна инициатива, която включва видео клип на множество езици и външна реклама на площада Таймс Скуеър в Ню Йорк, бе стартирана днес (неделя, 29 ноември 2015 г., в 6 ч. сутринта планинско стандартно време) от Църквата на Исус Христос на светиите от последните дни. Инициативата за 2015 г. ‘A Savior Is Born’ е съсредоточена върху откриването, разбирането и следването на ученията на Исус Христос. Църквата очаква инициативата да достигне до милиони по света, докато хората споделят чрез социалните мрежи  интернет съдържанието през месец декември - времето, когато християните отбелязват раждането на Исус Христос.

„Живеем в свят, в който силата и влиянието на Бог в нашия ежедневен живот се омаловажават и отхвърлят, и в който нуждата от Спасителя се игнорира и дори се приема с надсмешка“ - казва старейшина Далин Х. Оукс от Кворума на дванадесетте апостоли в декемврийското издание на списанията на Църквата Ensign и New Era. „За тези, които са се посветили на Господ Исус Христос, никога не е имало по-голяма нужда да провъзгласяваме вярата си в нашия Спасител насаме и публично“.

Две-минутното видео може да бъде намерено на christmas.mormon.org (започвайки от неделя, 29 ноември 2015 г.), а също така и в приложението Евангелска библиотека. Видеото включва деца от различни точки на света, включително Израел, Лос Анджелис, Ню Йорк и Юта, които цитират Исайя (вж. Исайя 9:6 и Месия от Хендел) и изразяват своята лична вяра в Исус Христос.

Интернет страницата и видеото са достъпни на 29 езика: албански, арменски, себуано, китайски, хърватски, чешки, датски, холандски, английски, фински, френски, немски, гръцки, унгарски, индонезийски, италиански, японски, корейски, латвийски, норвежки, полски, португалски, румънски, руски, испански, шведски, тагалог, тай и украински.

Посещаващите страницата christmas.mormon.org, също така мога да споделят съдържанието, създадено от Линдзи Стърлинг, Дейвид Арчулета, участници в Studio C и социалните медии. В допълнение на това интернет страницата включва ново анимирано видео, наречено „Imagine a World Without a Savior“ и инфографика.

Съдържание с опция за споделяне е публикувано на страници в социални медии на Mormon.org, включително Facebook, Twitter, YouTube, Google+ и Instagram. Двадесет и пет анимирани GIF изображения, които могат да се използват да отброяват времето до Рождество Христово, също могат да бъдат споделяни чрез социалните медии. Споделящите това интернет съдържание се насърчават да използват hashtag #ASaviorIsBorn. 

В Ню Йорк, посетителите на площада Таймс Скуеър ще видят коледни послания на видни места по билбордове и видео-стени, а също така и върху 400 таксита, пътуващи из града. Също така на 10 декември Църквата ще популяризира Коледната инициатива в YouTube в Аржентина, Бразилия и Мексико.

Обществеността може да види билбордове в Солт Лейк Сити и Сейнт Джордж, щата Юта; Айдахо Фолс, щата Айдахо; Лос Анджелис, щата Калифорния и в Мексико Сити.

В центровете за посетители на Църквата в Съединените щати, Мексико Сити, Хайд Парк в Лондон и към храмовете Лондон и Хамилтън, Нова Зеландия ще има монитори, на които по време на коледния сезон посетителите ще могат да гледат видеото “A Savior Is Born”. 

Едномесечната коледна инициатива е организирана от Мисионерския отдел на Църквата. Мисионерите разпространяват картички за раздаване на 29 езика. Ръководителите на Църквата се надяват, че това ще създаде много възможности за преподаване за пълновременните мисионери.

„През този коледен сезон всеки от нас ще има много възможности да провъзгласява своята вяра в Него на приятели и съседи, колеги и познати“ - добавя старейшина Оукс. „Надявам се да се възползваме от тези възможности да изразим своята любов към Него, да свидетелстваме за Неговата божествена мисия и да подновим решителността си да Му служим.“

Тази нова инициатива се основава  на предишни кампании на Църквата за Рождество Христово и Великден, които са достигнали до милиони хора по целия свят. Църквата стартира своята първа великденска инициатива през 2014 г. с продължилата една седмица кампания със заглавие „Благодарение на Него“. През декември 2014 г. едномесечна инициатива „Той е Дара“ включваше видео, което беше гледано около 34 милиона пъти. Видеото за великденската инициатива през 2015 г. “Because He Lives” („Понеже Той е жив“) е гледано почти 30 милиона пъти.