Църквата отбеляза деня на пионерите

Сестра Елена Щилянова чете молитвата за освещаване на България
Сестра Елена Щилянова чете молитвата, която Старейшина Нелсън е произнесъл за освещаване на България за проповядване на Евангелието

На 13 юли 2019 г. Църквата на Исус Христос на светиите от последните дни отпразнува деня на пионерите в сградата на група Сливен. Присъстваха членове от клон Стара Загора (включващ и групите Сливен, Ямбол и Хасково).

Дейността започна с приветствие от президента на клон Стара Загора - Скот Сайтс. Той благодари на членовете на Църквата за всичко, което правят за нея, и подчерта важността на ролята им като пионери в България.

Сестра Таня Денева изнесе презентация за ранните пионери на Църквата и историческото им пътуване от Наву, Илинойс до долината Солт Лейк. Тя сподели, че с вяра, надежда и упование в Бог, пионерите са преодолели трудностите. Тя също така каза, че ние сме благословени да черпим от силата на характера и вярата на тези хора.

Сестра Елена Щилянова прочете молитвата, която Старейшина Нелсън е произнесъл за освещаване на България за проповядване на Евангелието. 

Сестра и президент Сайтс научиха присъстващите на танците, с които ранните пионери са се забавлявали, а Брат Кънчо Димитров показа една от игрите, в които са участвали.