Нови хуманитарни проекти на Църквата в България

Нови хуманитарни проекти на Църквата в България

Църквата на Исус Христос на светиите от последните дни дари 137 електродомакински уреда на пострадалите от катастрофалното наводнение на 19.06.2014 г. във Варненския квартал Аспарухово и в гр. Добрич. Хладилници, фурни и перални машини заеха места и вече работят в домовете на пострадалите домакинства.

Дарението беше осъществено посредством Българския червен кръст. На 22.10.2014 г. старейшина и сестра Цьорн - хуманитарната двойка на Църквата за Българска софийска мисия, посетиха офиса на неправителствената организация във Варна и се срещнаха с заместник-председателя Юлиян Страшимиров и секретаря Милена Сиракова. На срещата, на която присъстваха председатели и на други организации, помогнали за справяне с бедствието, представителите от Църквата получиха отчет за извършеното дарение, съдържащ списък с всички 62 домакинства, получили по един домакински уред.

Хуманитарната двойка получи и благодарствено писмо, изразяващо признателност към Църквата на Исус Христос на светиите от последните дни за извършения хуманитарен акт. Представителите на Църквата приканиха ръководството на БЧК да се обръща към тях в критични моменти.

На 23.10.2014 г. Старейшина и сестра Цьорн посетиха офиса на БЧК в гр. Добрич за закриваща церемония по случай направеното дарение. Председателят д-р Артюн Еринозов благодари искрено на Църквата за това, че е откликнала на нуждите на засегнатите хора. Старейшина и сестра Цьорн имаха изключителната привилегия да посетят три от облагодетелстваните домакинства и да видят електроуредите в действие. Те споделят колко прочувствено е било да се разговаря с пострадалите хора и как заради помощта, която са получили, те сега са изпълнени със свежи сили, нужни им да възстановят домовете си.