Концерт „Свидетели за Рождество Христово – Символи за Христос 2022“

Дванадесет изпълнителни от Европа участват в годишен концерт, който ще бъде излъчен в 18 ч. централно европейско време на 11 декември 2022 г.

Насладете се на изключително празненство „Свидетели за Рождество Христово: символи за Христос“. Европейски изпълнители подчертават свещеното значение на празнични традиции и изпълняват коледни песни.

„Свидетели за Рождество Христово – символи за Христос“ – едночасов музикален коледен концерт, включващ деcет изпълнения от популярни европейски изпълнители, ще бъде излъчен от Църквата на Исус Христос на светиите от последните дни из цяла Европа в 18 ч. централно европейско време, на 11 декември 2022 г. Представянето ще бъде съсредоточено върху традиционни коледни символи като звездата, елхи, звънци, подаръци и т.н. и как са свързани с Христос.

Старейшина Масимо Де Фео, ръководител на вярата в област Централна Европа, казва: „Каним всички да се насладят на този прекрасен коледен концерт и да го споделят със своите семейства, приятели и съседи.  Ще бъде забавен, ще донесе радост в сърцата и ще приповдигне духа.  Нежно ще ни напомни, че символите на Рождество ни насочват към любовта, милосърдието и мира, а също и към основния източник на тези добродетели – Господ Исус Христос“.

pix2
Всички участници в тазгодишното издание са от Европа.

Записан в музея Чарлз Дикенс в Лондон и римския амфитеатър в Мерида, Испания, концертът включва музика от различни жанрове от дванадесет европейски изпълнители: Рут Лоренцо (Испания), братята Хърий (Швеция), Саломе Моана (Швейцария), Наура (Испания), Игор и Весна Групман (Украйна), Алекс Шарп (Ирландия), Джак и Марта Тиндейл (Великобритания и Испания), Волфганг и Констанца Гебауер (Германия).  Водеща е Савана Стивънсън (Великобритания). 

Всички изпълнителни доброволно и безплатно са посветили времето и талантите си на продукцията, както и десетте участника от групата заедно с тях. Старейшина Ханс Т. Бум, президент на област Северна Европа на Църквата, казва: „Този уникален концерт е дар от любов и от сърце от всички участници към цяла Европа. Мисля, че зрителите ще усетят това“.

Savannah Stevenson, from the UK, narrates this year’s Witnesses of Christmas concert from the Charles Dickens Museum, in London, United Kingdom.
Савана Стивънсън от Великобритания води тазгодишният концерт „Свидетели за Рождество Христово“ от музея Чарлз Дикенс в Лондон, Великобритания.

Програмата е записана на английски и ще бъде налична на 31 езика или с озвучаване, или със субтитри, включително: албански, арменски, български, хърватски, чешки, датски, нидерландски, естонски, френски, фински, немски, гръцки, грузински, унгарски, исландски, испански, италиански, малтийски, сръбски, македонски, норвежки, полски, португалски, румънски, словашки, словенски, шведски, турски, латвийски, литовски и украински.

Бум добавя: „Това е втората година, през която Църквата на Исус Христос в Европа продуцира прекрасен коледен концерт, но това, че в програмата участват талантливи изпълнители само от Европа, е важно за нас, защото това са наши съседи и приятели, които споделят своите таланти и вяра с нас“.

Формат на концерта и как може да бъде гледан

Концертът е записан на английски и ще бъде излъчен на 31 езика. Ще е на разположение чрез официалните канали на Църквата, включително: OsveteteSveta.org, страницата на страните от областта, в YouTube и Facebook от 18 ч. централно европейско време на 11 декември 2022 г., неделя, до средата на януари 2023 г.

Заедно с програмата, на OsveteteSveta.org ще има дейности за деца и техните семейства.

Допълнителни материали, включително коледен календар за служба, плакати, картички за раздаване и промоционални видеа скоро ще бъдат налични на OsveteteSveta.org.

 

Актрисата и певица от West End Савана Стивънсън кани всички на специален коледен концерт на 11 декември 2022 г.
Алекс Шарп ни кани да се присъединим към нея през декември за коледен концерт, за да си спомним с надежда и радост раждането на нашия Спасител Исус Христос.